matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak zapisać prościej
kama:
jak zapisać prościej mam problem z usunięciem niewymiernośći
−6
3
√
25
−
3
√
5
+1
15 wrz 23:13
myszka:
(a+b)(a
2
−ab+b
2
)=a
3
+b
3
to (
3
√
5
+1)(
3
√
25
−
3
√
5
+1)= (
3
√
5
)
3
+1
3
= 5+1=6
−6
3
√
5
+1
*
=.........
3
√
25
−
3
√
5
+1
3
√
5
+1
15 wrz 23:21