oblicz
Paulina: pomoże ktoś z pierwsiatkami?
√18 − 4√2
ten 4√2 jest pod tym dużym
15 wrz 20:24
dam: (18− 4*21/2)1/2 = 181/2 − 41/2 * 21/4 = 6√3 − 2*1/16 = 6√3−1/8
15 wrz 20:34
Adamm: źle użyty wzór, dam
15 wrz 20:35
Adamm: (a−b)
2=a
2−b
2
15 wrz 20:35
Jack: @Paulina, na pewno tak to wyglada?
15 wrz 20:38
Paulina: sorry, zamiast − jest +
15 wrz 20:39
Adamm: może to miała być suma pierwiastków
√18−4√2+
√18+4√2
15 wrz 20:39
Jack: samo √18−4√2 niestety nie schowam, gdyz nie widze tutaj prostych liczb ;x
15 wrz 20:40
Paulina: √18 + 4√2
15 wrz 20:40
15 wrz 20:41
Jack: @Czesc Krzysiu
ale to wcale nie ulatwia w tym przypadku
15 wrz 20:43
Paulina: powinien być dobry

a jak dodam do tego, ze trzeba miejsca zerowe jeszcze wyznaczyc to cos
pomoze

?
15 wrz 20:44
grthx: Witaj
Jack 
Nie zwiniesz tego do wzoru skroconego mnozenia wiec zastosuj ten wzor o ktorym CI kiedys
pisalem
15 wrz 20:44
Jack: jakbys podala cale polecenie to by znacznie pomoglo
15 wrz 20:47
grthx: Mysle ze Paulina sobie stroi zarty ale niech sobie poszuka w takim razie sobie tego wzoru
w tablicach matematycznych ale z ktorego roku to nie powiem .
15 wrz 20:47
Paulina: Polecenie brzmi: Rozwiaz rownanie, nie robie sobie jaj (moze zle przepisalam?)
15 wrz 21:02
Adamm: równanie wygląda tak
P=L
to co napisałaś nie jest równaniem
15 wrz 21:03
Omikron: Równanie bez niewiadomej i znaku równości?
15 wrz 21:10
Adamm: cóż, równanie nie musi mieć niewiadomej, ale bez znaku równości to to nie jest równanie
15 wrz 21:11
Paulina: √18 + 4√2 = 0 ?
15 wrz 21:14
grthx: Sprzecznosc. Koniec zadania .
15 wrz 21:15