C++ programowanie
BiednyMatematyk: Witam!
Jeżeli ktoś tutaj zna się na programowaniu C++ to bardzo prosiłbym o pomoc, otóż mam takie
zadanie:
"Napisz iteracyjnie program, który obliczy entą potęgę liczby k."
Z góry dzięki za pomoc.
15 wrz 19:04
Adamm: #include <iostream>
using namespace std;
int main(){
int k, n, l=1;
cin>>k>>n;
for(int i=0; i<n;i++){
l*=k
}
}
to nie jest forum informatyczne
15 wrz 19:07
Adamm: zapomniałem średnika w l*=k;
i oczywiście jeszcze w main()
na końcu dopisz cout<<l;
15 wrz 19:09