matematykaszkolna.pl
bez Robert: Jak śćiany oblepie styropianem to ,troche zmniejszy hałas ? Z góry przepraszam,za pytanie,zadałem je w forum budowlanej,ale nie mam odpowiedzi,a syn się tu uczył,mówił że to fajne forum....
15 wrz 14:23
3Silnia&6: Pewnie chodzi o sciany dzialowe ( oddzielajace pokoje ), do ktorych nie stosuje sie dodatkowych izolacji. Taka warstwa zmniejszy tylko powierzchnie urzytkowa. Jezeli jest to konieczne to welna lepiej sie sprawdzi.
15 wrz 14:46
Robert: Witam Wełną wypchałem taką jakby poduszke i umieśćiłem ją w oknie dachowym i hałas jest ciut mniejszy Nie bardzo rozumiem jak można wełną oblepić śćiany? A styropian nic nie pomoże?
15 wrz 14:48
zef: Styropian może i by coś pomógł ale raczej nie dużo.
15 wrz 14:50
3Silnia&6: A styropian jak chcial Pan umiescic ? Welna tak samo dziala − sa specjalne plyty.
15 wrz 14:51
Rober: można linka?
15 wrz 14:52
15 wrz 14:55
Robert: Jak to nie wiem''przykleić do ściany''? ,żeby się trzymało i czy moge to pomalować na kolor ściany? nie będzie nic kolidować ,Dziękuje za pomoc
15 wrz 14:58
3Silnia&6: Welne mineralna montuje sie na stelażach, wykancza sie paraizolacja. A calosc zakrywa ptyta karton−gips, ktora mozna pomalowac na kolor sciany
15 wrz 15:02
Robert: A jest w sieci dostępny jakiś poradnik krok po kroku jak się za to zarbrać? poradnik jakiś?
15 wrz 15:05
3Silnia&6: Nie wiem, musi Pan poszperac. Ja tez nie mialem stycznosci z docieplaniem wewnetrzym w praktyce. To tylko wiedza teoretyczna. Jestem jeszcze na studiach.
15 wrz 15:08
Robert: Dziękuje za pomoc
15 wrz 15:10
3Silnia&6: Znalazle cos extra, nie wiem czy dziala: http://www.aerotherm.eu/ − jakas szpachla termoaktywna.
15 wrz 15:15