W ruletce tarcza koła jest podzielona na sektory
ultra: W ruletce tarcza koła jest podzielona na sektory ponumefowane od zera do 36. Sektory
ponumerowane od jeden do 36 są pomalowane; połowa na czarno, połowa na czerwono.
Gracz moze postawic na kolor. Jeżeli kulka wskaze ten kolor, to Eracz otrzymuje swoją
stawkę podwojoną jeżeli nie to traci swoją stawkę, jeżelt wypadnie Zero to kulkę
puszcza się jeszcze raz, przy czym puszcza się ją tak długo, az wskaze numer różny od
zera. Jeżeli teraz wypadnie wskazany kolor to gracz otrzymuje swoją stawkę z powrotem, jeżeli
nie traci ją. obliczyć średnią wygraną gracza.
15 wrz 08:40
ultra: | | −1 | |
jak to rozwiazac? odpowiedz to |
| |
| | 74 | |
16 wrz 07:52
g: Wygrana = −Wkład + Zwrot.
Wkład = 1
| | 18 | | 18 | | 1 | | 18 | |
Zwrot = |
| *2 + |
| *0 + |
| * |
| *1 = 73/74 |
| | 37 | | 37 | | 37 | | 36 | |
Wygrana = −1/74.
16 wrz 13:14