Prawdopodobienstwo trafienia przez strzelca w dziesiątke
ultra: Prawdopodobienstwo trafienia przez strzelca w dziesiątke wynosi 0,7 a w dziewiatke 0,3. oblicz
prawdopodobieństwo, że strzelec zdobędzie w 3 strzałach co najmniej 29 punktów.
15 wrz 08:39
Janek191:
Czy te dane są dobrze podane ?
Latwiej trafić w "10" niż w "9" ?
15 wrz 08:42
ultra: Tak, dobrze są podane. Sama się nad tym zastanawiałam
15 wrz 08:46
Janek191:
Może zamiast 0, 3 powinno być 0,8 ?
15 wrz 08:47
grthx: Witaj
Janek191 
A jak strzelec ma zeza to co ?
15 wrz 08:49
ultra: Ja tam nie wymyślałam tego zadania

Wszystko dobrze przepisałam

Wystarczy mi tylko wzór,
chciałabym to sama rozwiązać
15 wrz 08:58
Janek191:
Przepisane z książki, czy z tablicy w szkole ?
15 wrz 09:01
ultra: Z tablicy w szkole
15 wrz 13:45
ultra: W sumie, chyba powinno być 0,8
15 wrz 14:19
ultra: pomocy
15 wrz 15:27
3Silnia&6: Prawdopodobienstwo trafienia w 9 to 0,30, bo laczne prawdopodobienstow ( trafienie w 10 lub w 9
) musi byc nie większe niz 1.
15 wrz 15:39
olej: wróc się do szkoły i sprawdź, może jeszcze tablicy nie starli
15 wrz 15:39
3Silnia&6: Strzelec zdobedzie 29 lub 30 punktow jezeli trafi:
a) 9, 10, 10
b) 10, 9 ,10
c) 10, 10 ,9
d) 10, 10, 10
P(a) = 0.3 * 0,7 * 0,7 =
P(b) = 0,7 * 0,3 * 0,7 =
P(c) = ... =
P(d) = 0,7 * 0,7 * 0,7 =
P(A) − prawdopodobienstwo ze trafi min 29
P(A) = P(a) + P(b) + P(c) + P(d)
15 wrz 15:43