matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja ciagla
XYZ:
Podaj przedzialy w ktorch funkcja f jest ciagla
x
2
−1
f(x)=
x
3
−1
1
f(x)=
x
2
+x
x
3
+8
f(x)=
x+2
1
f(x)=
x
2
−3
14 wrz 21:44
Janek191:
1) ( −
∞
, 1) , ( 1, +
∞
)
14 wrz 21:58
piotr:
Wszystkie te funkcje są ciągłe w zbiorze ℛ z wyłączeniem zer mianownika.
14 wrz 22:03