matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
Magda:
Wyznacz dziedzinę funkcji: 1. f(x) = ln(x+10) /
√
x2+5x
2. f(x) = ln(4−x2)+ 1 x 3. f(x) = ln(sinx)
14 wrz 21:00
zef:
x+10>0 x
2
+5x>0 4−x
2
>0 sinx>0
14 wrz 21:02