Wyznacz punkty należące do paraboli, których odległość od punktu P jest najmniej
XYZ: Wyznacz punkty należące do paraboli, których odległość od punktu P jest najmniejsza
Parabola skierowana do dołu środek y = 8 − x2 P zaznaczone w Punkcie y=6
Parabola skierowana do góry środek w punkcie 2, y= 1/2x2 +2, P=4
Byłby ktoś skłonny pomóc ?
14 wrz 20:29
Janek191:
Czy to są 2 przykłady ?
14 wrz 20:30
XYZ: Tak
14 wrz 20:30
Janek191:

Napisz porządnie treść zadania
14 wrz 20:32
XYZ: b) y=8−x2, Punkt P w punkcie y = 6, Parabola skierowana do dołu
c) y=1/2x2 + 2, Punkt P na osi Y = 4,
14 wrz 20:35
14 wrz 20:39