matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciąg arytmeczny
Pogoda:
Oblicz różnicę ciągu arytmetycznego w którym a1 = 2 i a7 = 10
14 wrz 19:06
Adamm:
a
7
=a
1
+(7−1)r=a
1
+6r a
7
−a
1
=6r 8=6r
4
r=
3
14 wrz 19:08
grthx:
a
7
−a
1
8
4
r=
=
=
7−1
6
3
14 wrz 19:09