1 | 1 | |||
II) x− | x= | x − − pow. zaorana II−go dnia | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 1 | ||||
III) | x− | x= | x −pow. zaorana III−go dnia | |||
2 | 4 | 4 |
1 | 1 | 1 | ||||
IV) | x− | x= | x −pow. zaorana IV−go dnia | |||
4 | 8 | 8 |
1 | 1 | 1 | ||||
V) | x− | x= | x − −pow. zaorana V−go dnia | |||
8 | 16 | 16 |
1 | 1 | 1 | 1 | 3 | ||||||
x+ | x+ | x+ | x+ | x=38 | /*16 | |||||
2 | 4 | 8 | 16 | 4 |
3 | ||
16x+8x+4x+2x+x=38*16+ | *16 licz sama dalej | |
4 |
1 | ||
x − pow. zaorana drugiego dnia | ||
2 |
1 | ||
a2= | x | |
2 |
a2 | 1 | |||
q= | = | |||
a1 | 2 |
1−q5 | ||
S5=a1* | ||
1−q |
1 | ||
38.75=x*U{1−( | )5}{1−12 | |
2 |
155 |
| |||||||||||
=x* | ||||||||||||
4 |
|
155 | 1 | ||
=2x*(1− | ) | ||
4 | 32 |
155 | 31 | ||
=2x* | |||
4 | 32 |
155 | 31 | 16 | |||
=x* | /* | ||||
4 | 16 | 31 |
155 | 16 | |||
x= | * | =..? | ||
4 | 31 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |