pole obszaru ograniczonymi liniami
kati: Proszę o pomoc. Obliczyć pole obszaru ograniczonymi liniami
y=ln x
y= e3
y=1
14 wrz 09:57
Jack:

e
3 − czerwony
y=1 − niebieski
y = ln x − rozowy
hmm
14 wrz 10:08
Qulka: może to miało być x=e
3
14 wrz 10:16
kati: Tak, dokładnie.
x=e3
14 wrz 10:19
Qulka:
e3
∫lnx dx
e
14 wrz 10:21
14 wrz 10:23
kati: dzięki wielkie
14 wrz 10:23
kati: A czy jest jakiś wzór na objętość bryły obrotowej przy obrocie wykresu ?
14 wrz 10:33
14 wrz 10:38
kati: dziękuję bardzo jeszcze raz
14 wrz 10:43
Puma : To jest nieetyczne .
14 wrz 10:47
kati: dlaczego ?
14 wrz 10:50
kati: A jeśli y=−1 to znacznie się zmieni ?
14 wrz 10:54
Qulka: to początkowe x=e−1
14 wrz 12:24