matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Stereometria
Kredowiec:
Oblicz długość wszystkich przekątnych równoleglościanu prostego w którym każda krawędź ma długości równe 10 cm i jeden z kątów podstawy jest równy 60
o
13 wrz 19:56
grthx:
https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjk8-7X9YzPAhVMOxQKHbJWBgQQFggqMAI&url=http%3A%2F%2Fmatma4u.pl%2Ftopic%2F22523-dlugosci-przekatnych-rownolegloscianu-prostego%2F&usg=AFQjCNERPsdVMV0y-EQ8_P0dDEMd-gajQw
13 wrz 19:59