funkcja wykładnicza
Kasia: Proszę powiedzcie mi na podstawie czego to się wnioskuje
Liczba x jest dodatnia czy ujemna?
Proszę o pomoc
| | 1 | | 1 | |
mam przykład (0,8)x= |
| , |
| ∊(0,1) i 0,8∊(0,1) => x>0 |
| | 3 | | 3 | |
nie rozumiem tego
13 wrz 19:31
Kasia: proszę
13 wrz 19:37
Kasia: to łatwe zadanie, ale go zupełnie nie rozumiem
13 wrz 19:38
Janek191:

(2,7)
0 = 1
Funkcja y = (2,7)
x jest rosnąca, więc
(2,7)
x = U{3]{4} ⇒ x < 0
Patrz też na wykres
13 wrz 19:46
Kasia: O, z wykresem chyba już zrozumiałam! Dziękuję
13 wrz 19:50