matematykaszkolna.pl
dd maciu: Witam Dzisiaj wrzucę link,do zdjęć do mojej matury,jakby kto nie wierzył i podziękuje wszystkim którzy mi pomoglo
13 wrz 13:09
ICSP: emotka
13 wrz 13:12
ICSP: o nieemotka
13 wrz 13:17
Ludwik Montgomery: macio, miałeś nam napisać coś...
13 wrz 13:33
Dziadek Mróz: Niedługo będzie reforma szkolnictwa wyższego, że najlepsi pójdą na studia. A ja uważam, że matury zlikwidować i wprowadzić testy wstępne na każdej uczelni. I niech uczelnie biorą tych, którzy zdadzą ich egzaminy. MATURA TO BZDURA
13 wrz 13:50
AX: bzdurą jest Dziadku to, że każdy ma prawo do nauki w szkole średniej za nasze pieniądze. DO SZKOŁY ŚREDIEJ TYLKO CI KTÓRZY SERIO CHCĄ SIĘ UCZYĆ! POŁOWA NAUCZYCIELI DO INNEJ PRACY! ZAWODÓWKI NA START !
13 wrz 13:56
Ludwik Montgomery: @Dziadek, egzaminy wstępne były niesprawiedliwe, bo każda uczelnia życzyłaby sobie inny zakres materiału i nie wspomnę już o oszustwach, które przy maturach nie przechodzą. Mając maturę można sobie wybrać uczelnie z całej Polski (jeśli oczywiście ma się dobry wynik) − egzaminy wstępne trzeba by zdawać każdorazowo... Już nie wspomnę, że obecnie wykształciła się patologia, która nie zgodzi się na powrót egzaminów − jest dość dużo osób w różnym wieku, dawno po maturze, która się wzięła za studiowanie. Matura nie jest ideałem, chciałbym aby zwiększyli jej poziom trudności (mniej zadań wyboru), wtedy by coś znaczyła. Zaś egzaminy wstępne mam nadzieję, że nie powrócą, bo niosą ze sobą mnóstwo kłopotów...
13 wrz 14:01
maciu: ''bzdurą jest Dziadku to, że każdy ma prawo do nauki w szkole średniej za nasze pieniądze.'' nie przypominam sobie,żebym za twoje pieniądze chodził przez 4 lata do technikum 107 zł miesięcznie za bilet płacili mi rodzice NIE TY! to samo tyczy się książek ubrań itp
13 wrz 14:04
maciu: a miałem ci podziękować(jako jednemu z 27 użytkowników),ale teraz to zapomnij
13 wrz 14:38
maciu: chyba,że być przeprosił?
13 wrz 14:38
sap: Prawda za moje sie uczysz za moje pracujesz za moje tez zresz i za moje beda ci na starosc dupe podcierac! czy ci sie to podoba czy nie
13 wrz 15:20
Kacper: Koniec tematu.
13 wrz 15:49
Hugo: A pozatym sadze ze Unia Europejska powinna zostac zniszczona
18 wrz 00:40
Janek191: Sama się zniszczy przez głupotę jej przywódców, niektórych bez matury.
18 wrz 13:06
grthx: O i nawet inżynier Hugo sie pojawil Poza tym co powiesz tym ludziom kiedy beda musieli wracac do kraju (dasz im prace ? ,dasz im godziwa place ? A co powiesz tym wszystkim benificjentom kiedy utraca swoje dochody ? Tylko nie mow ze to rzadzacy powinni zapewnic . Skoro wypowiadasz takie poglady to slucham .
18 wrz 13:33
grthx: 30% ludzi poszlo do glosowania niech bedzie ze 20% ludzi z jakis wzgledow nie mola glosowac Teraz wlasnie tych 50 % ludzi co nieglosowalo pisze najwiecej ze to chory kraj . Niech wyjada jak chory Ty jakbys placil najwiecej do kasy unii tez zadalbys takiego samego stanowiska dla siebie . Nieprawda ?
18 wrz 14:05
Ludwik Montgomery: grthx − Moim skromnym zdaniem UE nie powinno być zniszczone, ale powinno przejść mocną reorganizację. Podam przykład: chwalone są dotacje z UE, mało kogo jednak zastanawia fakt, że te pieniądze nie biorą się z niczego. Są to pobierane składki członkowskie! I tak zakładając, że hipotetycznie Polska daje 100 zł z budżetu (czyli z pieniędzy podatnika) do budżetu UE, to na całą machinę biurokracji europejskiej idzie połowa, czyli 50 zł. Ale na tym nie koniec, bo przecież drugie 50 zł wcale nie musi wrócić do nas czy być też przeznaczone dla rozwijających się organizacji itp. Polecam film: https://www.youtube.com/watch?v=b2OmxA1ucAU Druga wspomniana kwestia to sama ilość biurokratów i podobnych funkcji w UE. Nie wiem, czy wiesz ale politycy UE nie mają w większości żadnego wykształcenia − czyli nie znają ani języków obcych ani ekonomii − dochodzi do tego, że wybrany na zaszczytne funkcje zostaje np. Martin Schulz − osoba nawet bez matury! albo Tusk − osoba po wykształceniu historycznym! Ludzie ci nie znają się na niczym, a sami nie są się nawet dogadać w sposób bezpośredni! Na forum UE są zatrudnieni tłumacze (ich ilość jest tajna). Jednakże po tym, jakie mają zasady można jasno przybliżyć ich ilość − tłumacz nie może tłumaczyć więcej niż 15min przemowy na godzinę! A eurodeupotwanych jest 751! Niech każdy coś wtrąci, to mamy armię tłumaczy. Każdy też potrzebuje paru sekretarzy, ochroniarzy i wielu innych person! Ich utrzymanie graniczy z cudem, nie od dziś mówi się o armii biurokratów, która przekracza liczebnie armie wielu państw. Zdaniem ekspertów główne problemy, z jakimi boryka się UE, to kwestia uchodźców, kryzys euro, Brexit i przede wszystkim wsnie biurokracja − czyli większość dzisiejszych problemów UE sama spowodowała np. przez działania Merkel zapraszającej uchodźców czy też narzucanie Brytyjczykom dodatkowych przydziałów imigrantów! Polecam także: http://www.bankier.pl/wiadomosc/Eksperci-Wsrod-najwiekszych-zagrozen-dla-UE-m-in-biurokracja-3491870.html grthx − Starsze pokolenie często mówi, że dzięki UE są dziś otwarte granice − można powiedzieć, że tak i nie. Mało kto wie, że porozumienie z Schengen nie ma nic wspólnego z UE! Wiele państw europejskich, które nie należą do UE jest częścią tego porozumienia np. Norwegia, Szwajcaria, Islandia. Z kolei dotacje otrzymywane przez rolników, to jak wspomniałem, "kiełbasa dla ubogich". Urzędnik z UE, który na wsi nigdy nie był, ma o tym decydować. Aż przypomnę sprawę przekroczenia produkcji mleka przez polskie krowy − i nadanie w związku z tym wielomilionowych kar. UE to istna sieczka. Świadczą o tym instrukcje w formie encyklopedii do drabiny albo używania kaloszy (po 1000 stron), twierdzenie, że ślimak to ryba albo marchewka to owoc (w celu obejścia prawa i dania dotacji różnym lobby). Nie wspomnę o deliberowaniu na temat krzywizny banana. Zaś wybory do UE to przede wszystkim kłamanie wyborców. Europosłowie nie mają inicjatywy ustawodawczej, nie mogą kreować prawa − nie decydują więc o niczym. Ich jedyną funkcją to plecenie mów na różne tematy − wystąpienia, które mają pełnić jedynie funkcje doradcze. grthx − Wspominałeś, o ludziach którzy będą musieli wrócić. Jednak nie skonkretyzowałeś, o kogo Ci chodzi. Czy o eurourzędników czy Polaków na emigracji. Co do drugiej grupy, jeśli ktoś nie jest w ciemię bity, to zawczasu zadbał o obywatelstwo kraju, w którym mieszka − wszak UE nie zabrania posiadania podwójnych paszportów, a w większości przypadków wymogiem jest mieszkanie od 5−10 lat na tym terenie i zdanie testu językowo−kulturowego (coś na poziomie matury rozszerzonej z języka obcego). Uważam, że jak ktoś mieszka już parę lat w obcym mu kraju, to chcąc nie chcąc, musiał się nauczyć języka − czyli nie sprawi mu kłopotu wyrobienie obywatelstwa. Co do pierwszej grupy, urzędnicy często się czepiają, że ich praca jest potrzebna − jestem przekonany, że pracę tłumacze zawsze znajdą − zaś nieroby żyjące i czerpiące korzyści z organizmu UE to nie zawsze, ale czy jest się czym przejmować? Jeśli ktoś będzie chciał, to zawsze znajdzie robotę − w tym, że na pewno nie będzie ona tak dobrze płatna, jak na posadkach europejskich, gdzie np. pensje europosłów przekraczają 70 tys. złotych miesięcznie (tylko te jawne), podczas gdy np. prezydent Polski zarobi 20,138 zł. grthx − Wszystkim, którzy stracą pracę powiem, żeby się nie martwili − jeśli ich praca jest warta jakiejkolwiek płacy, na pewno znajdą inną. A jeśli nie, to cytując byłego prezydenta: "zmieńcie pracę i weźcie kredyt". Dlatego UE musi przejść reorganizację i to, jak najszybciej. Jeśli tego nie zrobi, to musi "zostać zniszczona" i prędzej czy później padnie...
18 wrz 14:31
Omikron: grthx, Hugo cytował Janusza Korwina−Mikke, który tak kończy swoje przemówienia, myślę, że w ramach żartu (w związku z postem Kacpra, który miał zakończyć temat).
18 wrz 14:50
Mark: Myślałem, że to forum zadankowe a nie polityczne...
18 wrz 14:56
grthx: Byly premier W.Cimoszsewicz powiedzial tez w czasie powodzi 1997r ze ludzie powinni sie ubezpieczac Wszyscy sie na niego rzucili . A to byla prawda bo wtedy ludzie dostaliby odszkodowania Chcesz miec wiecej to zmien prace na lepsza lub wez kredyt . Co w tym zlego ? Wiesz co jest najgorszse . Najgorszse jest to ze panstwo uniezaleznia czlowieka od pomocy . Niektorzy tak sie do tego przyzwyczaili bez tego nie potrafia zyc . Jasne ze niektore pomysly (te z bananem i inne tez mnie smiesza . Ale jesli np partia jest przeciwko czlonkowstwu Polski w UE to dlaczego poslowie tej patrtii zasiadaja w europarlamencie ? Dlaczego nie zloza mandatu ? Bogate panstwa dadza sobie rade bez Polski , ale nasz kraj niestety nie . Szczyt w Bratyslawie pokazal ze nawet i Czechom i Slowacji blizej do Niemiec . Wiec naprawde nie miekmy zludzen . Ostatnia fala imigracyjna pokazala slabosc UE ale tez przed szczytem Nato w Warszawie tez wyszlo ze Nato nie zareaguje tak szbko jakbysmy chcieli czy ktos rozsadny mowi o likwidacji NATO?
18 wrz 15:27
Ludwik Montgomery: "Ale jesli np partia jest przeciwko czlonkowstwu Polski w UE to dlaczego poslowie tej patrtii zasiadaja w europarlamencie ? Dlaczego nie zloza mandatu ? " Podpisuję się pod tym obiema rękami. Nie powinno tak być... Poza tym to wariaci, opierają się na krzyczeniu i wymachiwaniu rękami, zamiast propagowaniu nieprzychylnych UE faktów. "Bogate panstwa dadza sobie rade bez Polski , ale nasz kraj niestety nie . " Dlatego należy zacieśnić stosunki z Grupą Wyszehradzką. "Ostatnia fala imigracyjna pokazala slabosc UE" Fala na żądanie Merkelowej (społeczeństwo zachodnie umiera, starzeje się w ekspresowym tempie, nie ma kto tam wykonywać pracy niewymagającej zbyt dużych kwalifikacji). Merkel myślała, że imigranty się szybko zasymilują, jak niektórzy Turkowie, ale przeliczyła się. Teraz z jej inicjatywy mają cierpieć inne kraje członkowskie − w imię czego? Tego, że Niemcy chciałby znaleźć tanią siłę roboczą, ale nie udało się? "czy ktos rozsadny mowi o likwidacji NATO?" https://www.youtube.com/watch?v=9FjfPQOyQMM Krótki film (21 sekund), który mówi idealnie, jacy rządzili nami ludzie (i jakie środowiska obecnie rządzą).
18 wrz 15:43
nick: grthx− nie pamiętasz jak były pare lat temu te powodzie na południu i mimo ubezpieczeń ludzie dostawali takie odszkodowania, że równie dobrze mogli pójść od razu pod most?
18 wrz 23:30