Ciagi
Maciej: Wykaz że 2n
2+2n jest kwadratem liczby naturalnej , kompletnie nie mam pomysłu
13 wrz 09:33
Jack: Zacznijmy od tego, ze kwadrat liczby naturalnej jest postaci 3n lub 3n+1
13 wrz 09:43
Maciej: Nie rozumiem nadal
13 wrz 09:44
Saizou :
dla n=2 mamy
2•22+2•2=2•4+4=8+4=12 nie jest kwadratem liczby naturalnej
13 wrz 09:45
Jack: A czy na pewno dobrze przepisales? 2n2 + 2n? nie powinna byc tam gdzie trojka?
13 wrz 09:46
Saizou :
co ja napisałem

widziałem napis dla każdej liczby naturalnej n...
13 wrz 09:46
Saizou : na pewno dobrze przepisałeś to zadanie ?
13 wrz 09:48
Jack: i dlaczego to jest nazwane ciagi?
Przeciez to zadanie jest na dowodzenie...
chyba, ze polecenie jest inne, o czym nam Maciej nie mowi
13 wrz 09:49
13 wrz 09:49