Proszę rozwiązać układy równań metodą podstawiania!!! Chodzi mi tylko o cale roz
BoBo: a) {3m+n =9
2m−5n=−11 wynik: dla m=2, n=3
b){4a−2=b
3a+7b=1,5 wynik: dla a=0,5, b=0
7 sty 18:12
BoBo: Bardzo proszę o rozwiązanie chociaż przykladu b jak komus sie nie chce robic a.
7 sty 18:21
BoBo: Poprostu chcę całe rozwiązanie bo nie zabardzo chcą mi wyjść te wyniki..
7 sty 18:26
BoBo: Proszę pomóżcie mi



<

>
7 sty 18:32
Bogdan:
1. 3m + n = 9 ⇒ n = 9 − 3m
2. 2m − 5n = −11 ⇒ 2m − 5(9 − 3m) = −11 ⇒ 2m − 45 + 15m = −11 ⇒ 17m = 34
m = 2
1. n = 9 − 3*2 = 3
7 sty 18:35
7 sty 18:38
Bogdan:
Pokaż najpierw swoje rozwiązanie
7 sty 18:39
BoBo: Hmmm no ale ja wlasnie tak kręce i nie wiem ale jak cos to napisz
7 sty 18:42
BoBo: W tym przykladzie wyznaczam ''b'' bo mi najbardziej pasuj a ty jak miślisz
7 sty 18:44
BoBo: Proszę rozwiązać jeszcze przykład 'b'

PLISSSSS..
7 sty 18:52