matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica ciągu
Krzychu:
Witam mam problem z zadankiem w którym trzeba obliczyć granicę ciągu o wyrazie: a
n
=
3
√
n
− n
12 wrz 17:36
Adamm:
3
√
n
lim
3
√
n
−n = lim n(
−1) = −
∞
n
12 wrz 17:39
Krzychu:
Dziękuję bardzo
12 wrz 18:44