matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
szereg
Kira:
Szukam R takiego szeregu:
(−2)
n
n
∑
x
n
(n
3
+7)3
n
12 wrz 17:26
ICSP:
1
3
R =
=
limsup
n
√
|a
n
|
2
12 wrz 18:00
Kira:
a można prosić o rozpisanie co tam się po kolei dzieje? Bo mi tak nie wychodzi
12 wrz 18:04
ICSP:
n
√
2
n
*
n
√
n
limsup
n
√
|a
n
|
= limsup
=
n
√
n
3
+ 7
*
n
√
3
n
2 *
n
√
n
2 * 1
2
limsup
=
=
n
√
n
3
+ 7
* 3
1 * 3
3
12 wrz 18:11