:)
Adam: Do wykresu funkcji f(x)=ax należy pkt o współrzędnych (p,q) gdzie p=log1/4 256 oraz
q=log2√2 6
a) uzasadnij że liczba naturalna n=f(−6) − f(−2) jest liczbą doskonałą( czyli jest sumą
wszystkich swoich dzielników mniejszych od niej samej)
b)Naszkicuj wykres funkcji g(x) = f(−|x|)
12 wrz 16:13
Adamm: p= log
1/4 256 = −4
czy
√2 jest w podstawie q
12 wrz 16:15
Adam: Tak Adamm
12 wrz 16:18
Adamm:

a
−4=log
2√26
| | 1 | | 1 | |
n=( |
| )−6−( |
| )−2= |
| | 4√log2√26 | | 4√log2√26 | |
=
4√log2√266−
4√log2√262
problem w tym że n nie jest naturalna
b) czerwona − f(x)
12 wrz 17:01
Adamm:

niebieska − f(−x)
zielona − f(−|x|)
12 wrz 17:03
Mila:
Zadanie źle przepisane.
12 wrz 18:13