dynamika
nick: Mógłby ktoś zerknąć czy dobrze? (dynamika)
Samochód rozpędzono do prędkości Vo i odłączono napęd. Wiedząc, że opory powietrza=kv
2 oraz
uwzgledniając opory toczenia ft=q0=const, obliczyć całkowitą drogę przebytą do zatrzymania
http://i.imgur.com/pa8P9Zb.jpg
12 wrz 14:03
g: Twoje rozwiązanie wygląda dobrze. Jeśli sam to wymyśliłeś to gratuluję. Nie znam się na
rozwiązywaniu równań różniczkowych i próbował bym naiwnie najpierw wyznaczyć v(t), a potem
x jako całkę z v(t). Ale to by się chyba nie udało. Bardzo mi się spodobało, że można
wyznaczyć drogę bez znajomości prędkości.
13 wrz 11:12
nick: dzieki, troche wzorowalem sie na zadaniach ze skryptu z mechaniki, duzo tam takich fajnych
rozwiazan bylo

btw zaliczylem dzisiaj egzamin na 3.5 i mam caly 1 rok zaliczony juz, dzieki za pomoc wszystkim

13 wrz 23:08
Mila:
To gratulacje

.
13 wrz 23:09
nick: dziękuję
13 wrz 23:11