matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
Lelcia:
25
−1/2
Wiem, że −n daje odwrotność, ale znowu 1/2 pierwiastek i się troszkę pogubiłam.
11 wrz 23:53
===:
...ujemna potęga ... do mianownika
11 wrz 23:55
Jack:
1
1
1
25
−1/2
= (
)
1/2
=
√
=
25
25
5
11 wrz 23:59
Eta:
1
[(25
1/2
]
−1
= 5
−1
=
5
12 wrz 00:03