pi | αalfa | pi | αalfa | |||||
MA WYJŚĆ 4sin2alfa*sin( | + | )cos( | − | ) | ||||
12 | 4 | 12 | 2 |
α | β | γ | ||||
do drugiego powinno wyjść: 4cos | cos | cos | ||||
2 | 2 | 2 |
α+3α | α−3α | |||
=−2*sin | *sin | +sin2α= | ||
2 | 2 |
1 | ||
=sin2α*(2sinα+1)=2*sin2α*(sinα+ | )= | |
2 |
π | ||
=2sin2α*(sinα+sin | )= | |
6 |
α+π6 | α−π6 | |||
2sin2α*2*sin | *cos | = | ||
2 | 2 |
α | π | α | π | |||||
=4*sin2α*sin( | + | )*cos( | − | ) | ||||
2 | 12 | 2 | 12 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |