Rownanie f. wykladnicza
Krzychuu: 4
√x−1+1 − 4
2√x−1−1 2 = 7
Podpowie ktoś jak to zrobić ?
11 wrz 18:03
Adamm: 4(2√x−1−1)/2=4√x−1−1/2=4{√x−1*4−1/2
4√x−1+1=4√x−1*4
11 wrz 18:06
Janek191:
x − 1≥ 0 ⇒ x ≥ 1
4*4√x −1 − 0,5* 4√x − 1 = 7
3,5 *4[√x −1} = 7 / : 3,5
4√x −1 = 2
√x − 1 = 0,5
x − 1 = 0,25
x = 1,25
=======
11 wrz 18:10
Janek191:
Pewnie się pomyliłem ?
11 wrz 18:12
Janek191:
Jednak dobrze
11 wrz 18:16
Krzychuu: Jak najbardziej dobrze

. 2 razy to robiłem i 2 razy źle przepisałem z ksiażki, dlatego mi nie
chciało wyjść, ech

.
Dopiero po dodaniu zadania tutaj się zorientowałem i zrobiłem tak jak ma być ,ale dzięki za
odpowiedzi

.
11 wrz 18:21