matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Problem
Macko z Bogdanca:
Jak to otrzymano?
b
1
b
b
−
−1=0⇔(
)
2
−
−1=0
a
b
a
a
a
oraz (1+x)*20000+x[(1+x)*20000]=(1+x)*20000*(1+x) Pewnie trzeba cos wyciagnac przed nawias ale nie widze tego
11 wrz 14:36
Adamm:
a
1. pomnożono przez
b
2. wyciągnieto (x+1)*20000 przed nawias
11 wrz 14:38
Macko z Bogdanca:
Dzieki
11 wrz 14:38
Adamm:
b
w pierwszym powinno być
a
11 wrz 14:38