matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
SZYBKI LOGARYTM
EMPE:
Wyraź log
3
25 jako wielokrotność log5
Z góry bardzo dziękuję za pomoc!
10 wrz 21:01
Mila:
log
3
(5
2
)=2log
3
5
10 wrz 21:02
Adamm:
log5
log5
2
log
3
25=2log
3
5=2
=
log5
log3
log3
10 wrz 21:03