kinematyka
nick:

Mechanika − kinematyka
Łódka płynie z jednego brzegu rzeki na drugi ze stałą prędkością v0 w poprzek. Obliczyć na ile
zniesie łódkę po przepłynięciu na drugi brzegi, jeżeli rozkład V wody jest trójkątny, a
maksymalna prędkość na środku to V1
Podany jeszcze układ równań:
Vr(y) =|
| y | | 1 | |
| 2*V1(1− |
| ), |
| ≤ y ≤ L |
| L | | 2 | |
pomoze ktos to rozwiazac?
10 wrz 19:27
g:
Czas płynięcia T = L/V0.
znos = 2 ∫0T/2 Vr(t) dt
Vr(t) = V1 * 2t/T
10 wrz 19:40
nick: Dwa pytania ~ skad to ostatnie rownanie na vrt i po co te dwa przedzialy podali?[gdzie to uzyc]
11 wrz 23:54
nick: .
12 wrz 19:05
nick: juz mi wytlumaczono, dzieki
12 wrz 19:26