Geometria
Antonio: Jaki jest wzór na obliczanie pola trójkąta za pomocą metody wyznacznika pary wektorów?
Widziałem wzór P=12|det(AC,AB)|, ale nic on mi nie mówi. Mógłby ktoś mi wyjaśnić
oznaczenia?
10 wrz 16:50
Antonio: Czy w ogóle jest to poprawny wzór?
10 wrz 16:51
Kacper:
Wzór z wyznacznikami oczywiście poprawny. Wystarczy trochę poszperać w Google, żeby dokładnie
doczytać o co chodzi
10 wrz 17:03
10 wrz 17:11
Antonio: Mam jeszcze pytanie do odpowiedzi (ostatniej, podpunkt 1) Gustlika, jeśli miałbym inne dane np
Wy=1 Wx=0 to w jaki sposób mogę obliczyć tym sposobem ten współczynnik kierunkowy? Wszakże nie
mogę dzielić przez 0, oznacza to, że ten sposób odpada?
https://matematykaszkolna.pl/forum/forum.py?komentarzdo=1623
10 wrz 20:02