Proszę o pomoc po raz kolejny
Na wykresie przedstawiono dane o ocenach z matematyki uczniów jednej z klas trzecich (wykresu
nie wrzucam ale wygląda on tak: dop − dwóch uczniów, dst − sześciu, db − ośmiu, bdb −
czterech, cel − dwóch). Spośród uczniów tej klasy wybrano losowo dwie osoby. Oblicz
prawdopodobieństwo zdarzenia że wylosowano uczniów,
a) wylowowano uczniów, z których każdy miał na koniec semestru ocenę co najmniej bardzo dobrą.
b)
którzy mieli na koniec semestru różne oceny, przy czym były to oceny przynajmniej dobre.

| ||||||||
|Ω| = | = ... | |||||||
|
|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|A| = | * | + | * | + | * | = ... | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |A| | ||
P(A) = | = ... | |
| |Ω| |
|
|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|B| = | * | + | * | + | * | = ... | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |B| | ||
P(B) = | = ... | |
| |Ω| |
jestem uratowana uff
prosisz o pomoc zeby ci zrobili zadania a oni ci tlumacza
jak
niektorym nawet nauczyciel nie potrafi wytlumaczyc a ktos inny to zrobi