proszę o policzenie tego bo wychodzą mi różne wynuiki
BB: Proszę o sprawdzenie tego bo policzyłem i nie jestem pewien (113)3 * (−334)2 :3 −
(12)2
10 wrz 13:40
Adamm: (4/3)
3*(−15/4)
2*3
−1−1/4=(3/4)
−1*5
2*(3/4)
2*3
−1−1/4=
| | 1 | |
=3/4*25* |
| −1/4=25/4−1/4=24/4=6 |
| | 3 | |
10 wrz 13:44
Adamm: (4/3)
3*(−15/4)
2*3
−1−1/4=(3/4){−3}*5
2*(3/4)
2*3
−1−1/4=
| | 1 | |
=(4/3)*25* |
| −1/4=100/9−1/4=400/36−9/36=391/36 |
| | 3 | |
10 wrz 13:46
Adamm: wkradł się błąd
10 wrz 13:46
BB: oj u mnie trż na końcu mialo być 13
10 wrz 13:49
BB: oj (13)2
10 wrz 13:50
Adamm: 100/9−1/9=99/9=11
10 wrz 13:51
BB: proszę napisz mi całe obliczenie
10 wrz 13:52
Adamm: to jest dokładnie to samo co napisałem 13:46 tylko zamiast 1/4 masz 1/9
10 wrz 13:53