4 | ||
w=y− | ||
3 |
16 | 64 | 8 | 16 | |||||
(y3−4y2+ | y− | )+4(y2− | y+ | )−1=0 | ||||
3 | 27 | 3 | 9 |
16 | 64 | 32 | 64 | |||||
y3−4y2+ | y− | +4y2− | y+ | −1 | ||||
3 | 27 | 3 | 9 |
16 | 101 | |||
y3− | y+ | =0 | ||
3 | 27 |
16 | 101 | |||
(u+v)3− | (u+v)+ | =0 | ||
3 | 27 |
16 | 101 | |||
u3+v3+3u2v+3uv2− | (u+v)+ | =0 | ||
3 | 27 |
101 | 16 | |||
u3+v3+ | +3(u+v)uv− | (u+v)=0 | ||
27 | 3 |
101 | 16 | |||
u3+v3+ | +3(u+v)(uv− | )=0 | ||
27 | 9 |
101 | ||
u3+v3+ | =0 | |
27 |
16 | ||
uv− | =0 | |
9 |
101 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
16 | ||
uv= | ||
9 |
101 | ||
u3+v3=− | ||
27 |
4096 | ||
u3v3= | ||
729 |
101 | 4096 | |||
t2+ | t+ | =0 | ||
27 | 729 |
16 | 101 | |||
y3− | y+ | =0 | ||
3 | 27 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |