policzycie propszę
BB: (−3 1/3 )3 * 0,3 4 – (− ½ )3 *(1 1/3)2 =
Napiszę to słownie ma być: w nawiasie minus 3 i jedna trzecia nawias zamknąć do potęgi trzeciej
razy zero trzy dziesiąte do potęgi czwartej minus nawias minus jedna druga nawias zamknąć do
potęgi trzeciej razy w nawiasie jeden i jedna trzecia nawias zamknąć do potęgi drugiej i to
trzeba policzyć
10 wrz 12:44
Adamm: (−10/3)3(3/10)4−(−1/2)3*(4/3)2=−(3/10)−3(3/10)4+(1/2)3*(13)2*(1/2)2*(−2)=
=−3/10+(1/2)−1*(1/9)=−3/10+2/9
10 wrz 12:54
BB: dzięki adamm mam jeszcze takie
(1 1/3)3 * (−3 3/4 )2 : 3 − (1/3 )2 =
Słownie ma być (nie wiem jak tu zrobić ułamki i potęgę ) w nawiasie jeden i jedna trzecia do
potęgi trzeciej razy w nawiasie minus trzy i trzy czwarte do potęgi drugiej podzielić przez
trzy minus w nawiasie jedna trzecia do potęgi drugiej
10 wrz 13:05