Rozwiązać równanie różniczkowe II-rzędu
studi1: a) y'' + 7y' + 6y = 20e−7x * sin(e−x)
b) ]y*y' − x*y*y'' − ( pierwiastek z x *y')2 = 0
c) y'' − 4y' − 5y = 12*e4x * cos(e−x)
d) 3x * (y')2 − x*y' − x*y*y'' = 0
9 wrz 23:14
studi1: moze ktos?
10 wrz 18:32
Mariusz:
a)
c)
dość łatwe
Proponuje podstawić w jednorodnym y=eλx
Całkę szczególną niejednorodnego znaleźć uzmienniając stałe
b) proponowałbym zapisać czytelnie
Na d) nie mam na razie pomysłu
12 wrz 22:16
Mariusz:
Jak to jest że nie zauważyłem że ten x można skrócić
Na innym forum już mu to rozwiązali
12 wrz 22:53