Iloczyn wektorowy wektorów
Jack:

j.w.
Niech i,j,k będą wektorami jednostkowymi, wzajemnie prostopadłymi, mającymi orientację zgodną z
orientacją przestrzeni.
Uprość wyrażenie :
→ → → → → →
16 p x q − p x r + 12 q x r
więc sobie narysowałem te wektory.
Zaczynamy od 16 p x q
patrzę na p, wyginam rękę, żeby tą regułą prawej ręki coś zrobić, ale mnie już zaczyna boleć i
nic :<
9 wrz 22:13
Jack: ale jaja, zamiast i j k mialo byc p q r
9 wrz 22:16
daras: p x q = r
p x r = − q
q x r = p
więc 16r + q +12p =
9 wrz 22:25
Jack: stop
jak
kiedy
czemu
9 wrz 22:26
daras: nie trzeba ręki wyginac tylko odkrecać lub zakręcać kran
9 wrz 22:26
daras: za duzo nieistotnych pytań zadajesz a pora już późna...
9 wrz 22:27
Jack: bo nie wiem jak to zrobic
9 wrz 22:30
9 wrz 22:30
Jack: ok, przejrze ; D
9 wrz 22:33
Jack: btw dzieki
9 wrz 22:35
bezendu:
dr Legut

Miałem z nim wykład na pierwszym semestrze z Analizy 1

Fajny gość
9 wrz 22:36