log728 | 1+2log72 | |||
log1428= | = | =a | ||
log714 | 1+log72 |
a−1 | ||
1+2log72=a+alog72 ⇒ log72(2−a)= a−1 ⇒ log72= | ||
2−a |
2(a−1) | ||
to log 4916=2log72= | ||
2−a |
1 | |
= a − 1 | |
log2 14 |
1 | |
= a − 1 | |
log2 ( 2*7) |
1 | |
= a − 1 | |
1 + log2 7 |
1 | ||
1 + log2 7 = | ||
a −1 |
1 | ||
log2 7 = | − 1 | |
a −1 |
2 | ||
log49 16 = log72 16 = 0,5 log7 16 = 0,5 log7 24 = 2 log7 2 = | = | |
log2 7 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |