matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie rozwiazac calke
Dżony:
dx
∫
√
(x+1)
3
9 wrz 16:07
Benny:
x+1=t dx=dt
−2
∫t
−3/2
dt=−2t
−1/2
+C=
+C
√
x+1
9 wrz 16:09
Janek191:
Całki się oblicza
9 wrz 20:49