matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomóżcie z całką
Dżony:
e
−x
−
1
∫
dx
x
2
9 wrz 15:28
ICSP:
Próbowałeś podstawić t = −x
−1
9 wrz 15:29
Jerzy:
1
Podstaw: −
= t
x
9 wrz 15:30
Benny:
−1
Od razu widać rozwiązanie. Podstaw
=t
x
9 wrz 15:30
Dżony:
Dzięki
9 wrz 15:36