matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz pochodne funkcji
wiktor5175:
wiktor5175: a na takie zadania mogę liczyć na odpowiedź: f) f(x)=2x3−6x2+8x g) f(x)=−1/3x3+2x2−6x+1 h) f(x)=4x4−2x3+8 i) f(x)=1/10x10 −1/9x9+1/8x8 z góry dziękuje.
7 sty 16:35