matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
Basia ;):
Jak rozwiązać taki przykład
Proszę o pomoc
Sprowadź do najprostszej postaci:
n!+(n+1)!
=?
(n−1)!
7 sty 16:21
Dziąku:
Co to są te wykrzykniki?
7 sty 16:24
jo:
(n−1)! (n + n(n+1))
=
= n(1+n+1) = n(n+2)
(n−1)!
7 sty 16:30
Basia ;):
!− silnia
Dziękuję ponownie
7 sty 16:34
jo:
proszę
7 sty 16:37