łańcuchy
Mika: Lampa jest zawieszony na dwóch prostopadłych do siebie łańcuchów przyłączonych do sufitu.
Wiedząc, że te łańcuchy mierzą 1/2 i 6/5 jest poprawne powiedzieć, że odległość od sufitu do
lampy jest?
a. 0,3.
b. 1,69.
c. 1/2
d. 1,3.
e. 6/13
8 wrz 19:32
Mika: to trudne zadanie
8 wrz 19:34
Adamm:
8 wrz 19:38
WUk: Ktoś ma coś?
8 wrz 19:38
Adamm: c=√a2+b2 z tw. Pitagorasa
8 wrz 19:38
WUk: to dobrze?
8 wrz 19:39
Adamm: nie, pisze żeby wszystkim mącić w głowach
8 wrz 19:39
WUk: 13/10?
8 wrz 19:40
WUk: Ktoś wie?
8 wrz 19:49
Adamm: a*b=c*h
| | a*b | | 3/5 | | 3/5 | | 6 | |
h= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | c | | √169/100 | | 13/10 | | 13 | |
8 wrz 19:53
Adamm: takie trudne?
8 wrz 19:54