matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
student:
Mam problem z całką. Zastanawiałem się od podstawieniu jakiegoś t lecz nie mam pojęcia co podstawić ∫
dy
cos
2
y
8 wrz 19:23
Mila:
1
∫
dx=tgx+C masz we wzorach
cos
2
x
1
(tgx)'=
cos
2
x
8 wrz 19:33
jc:
dy
∫
= tg y
cos
2
y
8 wrz 19:33
Jerzy:
dy
cosy
∫
=
dy
cosy
cos
2
y
8 wrz 19:46