tg45+tg2a | 1+tg2a | |||
L=2tg(45+2a)=2* | =2* | = | ||
1−tg45*tg2a | 1−tg2a |
| cos2a+sin2a | ||||||||||||
=2* | =2* | = | |||||||||||
| cos2a−sin2a |
(cos2a+sin2a)2 | 1+2sin2a*cos2a | 1+sin4a | ||||
=2* | =2* | =2* | ||||
cos22a−sin22a) | cos4a | cos4a |
sin2a | cos2a | |||
P=(2+ | + | )*[tg(4a)]= | ||
cos2a | sin2a |
1 | sin4a | |||
=(2+ | )* | = | ||
cos2α*sin2a | cos(4a) |
sin4a | 1 | sin4a | 2*sin4a | 2 | ||||||
=2* | + | * | = | + | = | |||||
cos4a | 12sin4a | cos(4a) | cos4a | cos4a |
sin4a+1 | ||
=2* | ||
cos4a |
tgα+tgβ | ||
tg(α+β)= | i tg45o=1 | |
tgα−tgβ |
1+tg2a | ||
L= 2* | ||
1−tg2a |
2tgα | 2tg2a | 2tg2a | ||||
ze wzoru: tg2α= | to tg4a= | = | ||||
1−tg2α | 1−tg22a | 1−tg2a)(1+tg2a) |
1 | ||
i ctg2a= | ||
tg2a |
1 | 2tg2a | |||
P= (2+tg2a+ | )*( | = | ||
tg2a | (1−tg2a)(1+tg2a) |
tg22a+2tg2a+1 | 2tg2a | |||
= | * | = | ||
tg2a | (1−tg2a)(1+tg2a) |
(tg2a+1)2 | tg2a+1 | |||
= 2 | = 2* | |||
(1−tg2a)(1+tg2a) | 1−tg2a |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |