matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja f jest opisana wzorem
malinowa :
funkcja f jest określona wzorem f(x)=
√
2x−1
gdzie x∊{1,5,13,25}.Podaj zbiór wartości funkcji
8 wrz 18:44
Adamm:
f(1)=
√
2−1
=1 f(5)=
√
10−1
=
√
9
=3 f(13)=
√
26−1
=
√
25
=5 f(25)=
√
50−1
=
√
49
=7 ZW={1,3,5,7}
8 wrz 18:46