:)
Adam: Jeśli m1 i m2 są różnymi wartościami parametru m, dla których równanie −2|x| + 4 = m2 ma
jedno rozwiązanie, to suma m21 + m22 jest równa :
8 wrz 17:53
Tadeusz:

m
1=−
√3 m
2=
√3
itd
8 wrz 17:57
Adam: A skąd te liczby się wzięły ?
8 wrz 18:02
Tadeusz:

2
x
8 wrz 18:05
Tadeusz:

2
|x|
8 wrz 18:06
Tadeusz:

−2
|x|
8 wrz 18:07
Adam: Wykres wiem jak, tylko te m1 i m2 nie wiem skąd się wzięło
8 wrz 18:08
Tadeusz:

−2
|x|+4
8 wrz 18:09
Tadeusz:
no "tnij" go prostą y=m
2 (równoległą do osi Ox) ... i gdzie jest jeden punkt przecięcia

?
8 wrz 18:10
Adam: W trójce
8 wrz 18:45
Tadeusz:
czyli m2=3
m1=
m2=
m12+m22=
8 wrz 19:19