Ktoś mi to objasni?
Misia: Wyznacz punkt przecięcia prostej
L: x−12=y+23=z−1−3 i płaszczyzny π:x−2y+3z+5=0
Zapisz równanie parametryczne prostej przechodzącej przez punkt P=(2,−1,−1) i
równoległej do wektora normalnego płaszczyzny π
8 wrz 17:48
Iryt:
Równanie prostej tak wygląda ..z−1−3 ma być?
8 wrz 17:51
Misia: tak
8 wrz 17:58
Janek191:
− 1− 3 = − 4
Pewnie tam jest z − 13

?
8 wrz 18:38
Mila:
2)
n→=[1,−2,3] wektor normalny płaszczyzny π jest wektorem kierunkowym szukanej prostej
Równanie prostej:
x=2+t
y=−1−2t
z=−1+3t , t∊R
8 wrz 18:50