:)
Adam: | | 1 | | 2 | |
Liczba |
| + |
| jest równa |
| | log4 3 | | log2 √2 9 | |
8 wrz 16:25
Adamm: po 1. log
ab*c=log
ab+log
ac
| | 1 | |
po 2. logab= |
| , b≠1 |
| | logba | |
8 wrz 16:27
Jack: w drugim ulamku mianownik = ?
log
2√2 ± 9
8 wrz 16:27
Adamm: no i jeszcze logabc=clogab
8 wrz 16:27
Adam: Mianownik wygląda tak że podstawa logarytmu to 2√2
8 wrz 16:31
Jack: no to działaj panie Adamie
8 wrz 16:35
Adamm: 2√2=2*21/2=23/2
8 wrz 16:35
Adam: Mam odwrócić te ułamki ? i skorzystać ze wzoru wyżej ?
8 wrz 16:39
Adamm: zamień tą dziewiątkę na 3, odwróć i licz
8 wrz 16:41
8 wrz 16:42
8 wrz 16:46