sin x | sin x | |||||||||||||||||||||||||||
limx−>π | = limx−>π | = ? | ||||||||||||||||||||||||||
|
|
sin x | sin(π − x) | 1 | ||||||||||
f(x) = | = π2 * | * | ||||||||||
| π − x | π + x |
1 | π | |||
lim f(x) = π2*1* | = | |||
2π | 2 |
sin x | ||
Dziwne dziwności... Bo z tego co wiem, to limes z | = 1 działa tylko w momencie, gdy | |
x |
sin x | ||
w takim przypadku limx→π | = 0, a nie 1 | |
x |
sinx | ||
lim x→π | to inna granica, mylisz się kolego | |
x |
sin(π−x) | ||
nie lim x→π | ||
π−x |
sint | ||
lim t→0 | = 1 | |
t |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |