2 | 2 | 1 | 1 | |||||
ω1=1+i(cos | +isin | )=1+i(cos(π− | )+isin(π− | ))= | ||||
3π | 3π | 3π | 3π |
−1 | √3i | −1 | 1i | √3i | √3i2 | |||||||
(1+i)( | + | )= | − | + | + | = | ||||||
2 | 2 | 2 | 2 | 2 | 2 |
−1 | 1i | √3i | √3 | ||||
− | + | − | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
−1 | 1i | √3i | √3 | |||||
A w odpowiedziach ω1= | − | + | + | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
−1 | 1i | √3i | √3 | |||||
a ω2= | − | − | − | |||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | √3 | 1 | √3 | |||||
− | − | + i(− | + | ) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
1 | √3 | 1 | √3 | |||||
− | + | + i(− | − | ) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |