matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
justysia :
matematyka pomóżcie bardzo pomocy: ramie trójkąta równoramiennego jest 3 razy dłuższe od jego podstawy,a obwód tego trójkąta jest równy 140cm.Oblicz długości boków tego trójkąta.
7 sty 16:17
kaś:
3a+3a+a=140 7a=140 a=20 3a=60
7 sty 20:27