matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykaż, że funkcje nie są równe
:#62;#62;:
Wykaż, że funkcje f i g nie są równe jeśli:
⎧
1, jeśli x ≥ 2
f(x)=
⎨
⎩
−1, jeśli x < 2
g(x) = sgn(x−2)
7 wrz 20:13
julia788:
7 wrz 20:22
piotr:
funkcja g(2)=0, f(2)=1 więc nie są równe
7 wrz 20:37